tisdag 7 juni 2011

Mopedtur i Lesvos

Igår hyrde vi moped i Molivos för att sedan ta oss ner till Kalloni och deras strand Skala Kalloni. Mopedturen i år blev nästan lika spännande, då vi körde & körde och inte hade en aning om vars vi var. Tillslut kom vi fram till en hamn/strand och jag frågade 5 stycken män från kustbevakningen "Is this Skala Kalloni?" Fick kort därefter ett svar "yes" och allihop skrattade. Hånad. Men vi fick iallafall veta att, ja vi var framme. Så där låg vi någon timme, käkade både lunch och en milkshake. Sedan körde vi till klostret i Petra för att kika på det, men där var det klädkod så vi gick inte vidare. Därefter körde vi vidare till en borg som ligger på den högsta punkten i Molivos. Där var det stängt men fick några fina bilder ändå! Sedan åt vi middag i samma by för att sedan återlämna mopeden och inte få någon gratis skjuts hem till hotellet med hotellbussen. Han måste ha glömt oss och alla andra som möjligvtis skulle på så det var bara att haffa bästa taxi och bege sig mot döden.

Idag har vi bara legat vid poolen och bättrat på brännan lite. Nu väntar vi på lokalbussen som ska ta oss från hotellet vid Molivos/Eftaloy och mot Petra. Det är bra att det går bussar en gång i timmen ungefär för vi bor en bit bort från själva centrum. Bussen här går på en 15 kr / personDet här med hästarna försöker man ju komma på en lösning till. Varit och tagit lite bilder nu på staketet och får ta bättre bilder på hästarna när de kommer lite närmare. Pratade även med reseledaren för Apollo om det var något de uppmärksammat och att jag tog väldigt illa vid mig men hon förklarade att det har varit samma problem vid flera tillfällen & folk försökt göra någonting, men varit helt lönlöst. Nu har jag iallafall frågat henne om det fanns någon organisation eller liknande som kunde hjälpa till. Polisen bryr sig visst inte. Vilket EU land detta är då.


Skala Kalloni



Molivos

Borgen högst upp i Molivos



Molivos Beach


Kyrkan i Petra





1 kommentar:

  1. Kolla din mail! Fått svar från Djurens rätt! Där alla grekiska organisationer, som jobbar för det här! Är du ens förvånad över deras djurhållning? Inte jag. De kan ju inte ens sortera sopor...

    SvaraRadera